Голод в Південному Судані, Сомалі, Йемені і в Нігерії відвернений, але люди все ще страждають

22 ВЕРЕСНЯ 2017 11:20

Сім місяців тому ООН призвала прийти на допомогу мільйонам людей в Південному Судані, Сомалі, Йемені і на північному сході Нігерії, які виявилися на межі голоду, передає TrueUA з посиланням на UN  

Спільними зусиллями усього міжнародного співтовариства голод в цих країнах відвернений. Про це нагадав Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи на заході високого рівня.   

Цей захід пройшов в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку «на полях» загальнополітичної дискусії Генеральної Асамблеї ООН.   

Воно було присвячене боротьбі з голодом у світі і організовано за сприяння Всесвітнього банку.   

«Донори і наші партнери відгукнулися і прийшли на допомогу цим людям. Ми запросили 4,9 млрд. доларів США на фінансування гуманітарних операцій в цих країнах і отримали 60 відсотків необхідної суми.

Гуманітарні установи і їх партнери робили продовольчу і іншу допомогу першої необхідності для 30 мільйонів чоловік щомісячно», - розповів Генеральний секретар ООН.  

Ще 130 мільйонів доларів США було виділено на боротьбу з голодом в цих країнах з Центрального фонду ООН по реагуванню на надзвичайні ситуації.  

«Таким чином, завдяки скоординованим діям урядів, установ ООН, донорів і неурядових організацій нам вдалося запобігти голоду», - сказав Генеральний секретар ООН.   

Він додав, що, незважаючи на цей успіх, багато жителів Південного Судану, Сомалі, Йемену і Нігерії як і раніше страждають і навіть помирають із-за недоїдання.   

«Нам вдалося запобігти голоду, але ми повинні визнати, що криза доки не вирішена. Нам належить зробити значно більше», - додав глава ООН.   

Він підкреслив, що сьогодні для продовження гуманітарної діяльності в цих країнах необхідно в терміновому порядку зібрати ще 1,8 мільярда доларів США і, схоже, що до кінця року ця цифра виросте.  

Генеральний секретар ООН заявив, що найважливіший чинник, який стоїть за кризами в усіх чотирьох країнах, - конфлікти.

 

Світ, 22.09.2017 11:20