Фото: Twitter

Град і шквали протягом усього дня: у яких областях у вівторок вдарить стихія

Поточний тиждень через надходження нестійкої повітряної маси балканського походження обіцяє бути спекотним, однак не обійдеться й без гроз та сильних шквальних вітрів. Останні вже очікуються в Україні у вівторок, 25 липня.

Про це повідомляє народний синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

Так, у західних областях дощі прогнозуються відранку, вдень вони перейдуть місцями у сильні зливи, град зі шквалом (17-22 м/с). На решті території країни — без істотних опадів.

Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с, лише у центральних та південних областях вдень можуть бути місцями пориви, 15-20 м/с.

Нічна температура повітря опиниться в межах +16…+21°С, вдень +28…+33°С, у південній частині місцями +34…+36°С.

Кібальчич вказує, що, починаючи з 25 липня, до України надійде нестійка та спекотна повітряна маса балканського походження. Атмосферний тиск виявиться нижчим за норму.

"Значний вміст вологи й високі параметри нестійкості стануть причиною періодичного випадання опадів у супроводі гроз, місцями граду і сильних шквалів. На півдні, сході та в центрі України суттєво підвищиться температура", — прогнозує синоптик.

За його даними, більш комфортні показники температурного фону збережуться у західних областях, а на вихідних погода стабілізується: опади припиняться на більшій частині країни.

Нагадаємо, за даними вчених NASА, липень поточного року, ймовірно, стане найспекотнішим місяцем за останні сторіччя, а можливо й тисячоліття. Є ризик, що хвилі спеки накриють більшу частину планети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2023 18:47