Фото: Facebook Александра Вучича

Гучна відставка в Сербії: президент покидає посаду лідера партії

Президент Сербії Александар Вучич залишив посаду лідера правлячої партії "Сербська прогресивна партія". На посаді його замінить міністр оборони Мілош Вучевич.

Про це повідомляє сербське видання Kurir.

За словами президента Сербії, кандидат на посаду лідера партії відданий ідеалам, зокрема ідеям незалежності Сербії. Вучич сказав, що пишається тими 11 роками, під час яких йому довелося вести політичну діяльність. Тим часом зазначимо, що сербський президент не назвав причин свого звільнення з посади лідера правлячої партії.

"Я зроблю пропозицію на пост президента партії, і він, звісно ж, порадиться з усіма нами, ухвалить рішення про майбутнє керівництво. Я пропоную обрати Мілоша Вучевича новим президентом нашої партії", — заявив сербський президент.

Нагадаємо, президент Сербії Александр Вучич наказав армії Сербії висуватись у бік Косова. Причиною цього стали заворушення між сербами та співробітниками спецпідрозділу Косова. 

Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Сербії та Косово не вдалось нормалізувати відносини. Напруженість в регіонах Косово з сербською більшістю населення залишається на високому рівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2023 21:45