Фото: intent.press

Хабар Князєву: Верховний Суд збирає термінове засідання

Верховний Суд України 16 травня проведе позачергове засідання пленуму. Це пов'язано із подіями навколо голови Суду Всеволода Князєва, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 15 травня затримали на хабарі.

Про це йдеться у повідомленні Верховного Суду.

"Шановні судді Верховного Суду! У зв’язку з подіями, що відбуваються навколо Голови ВС Князєва В.С., 16 травня 2023 року відбудеться позачергове засідання Пленуму Верховного Суду. Час буде повідомлено додатково. Шановні представники ЗМІ, акредитація на засідання Пленуму Верховного Суду відбуватиметься Відділом комунікаційної діяльності Верховного Суду з 11.00 16 травня 2023 року. Секретар Пленуму Верховного Суду Луспеник Д.Д", — зазначили у Суді.

Зазначимо, що Пленум Верховного Суду — найвища в Україні судова та організаційно-методична інстанція системи судів загальної юрисдикції.  До його повноважень входить, серед іншого, обирання та звільнення голови ВС.У своїй роботі Пленум ВСУ керується законом "Про судоустрій і статус суддів" та прийнятим відповідно до нього Регламентом.

За даними ЗМІ, розмір хабаря, якого отримав Князєв, становить 2,7 мільйона доларів. 

Що відомо про Всеволода Князєва

Пленум обрав Князєва головою Верховного Суду 21 жовтня 2021 року. Тоді за його кандидатуру проголосували 98 суддів зі 168. Він взявся до обов'язків 1 грудня того ж року — замінив на посаді Валентину Данішевську. 

Всеволод Князєв

Фото: Facebook-сторінка Верховного Суду

Князєву 43 роки, він родом із Миколаєва. Закінчив Миколаївський гуманітарний інститут, а також Одеську юридичну академію.

Працював юрисконсультом, викладачем, адвокатом, а з 2013 року — суддею Миколаївського обласного адміністративного суду. З 2015 до 2017 рік був головою цього суду. З листопада 2017 — суддя Верховного Суду і секретар Великої палати ВС. Вільно володіє англійською мовою. 

Цікаво, що до вступу на посаду він запевняв учасників Пленуму: "За мною немає ніяких політичних сил і ніяких центрів впливу. І я вважаю, що це дуже добре".

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки викрила масштабну схему розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України. До оборудки причетні підсанкційний олігарх Дмитро Фірташ і топ-менеджмент підконтрольних йому компаній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.05.2023 00:29