Фото: hvylya.net

Голова Верховного Суду "погорів" на хабарі у майже 3 млн доларів (фото)

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі 2,7 млн доларів голову Верховного Суду України Всеволода Князєва. Він був залучений у злочинну схему.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

За наявною інформацією, САП та НАБУ викрили масштабну корупцію у Верховному Суді України, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВСУ. 

"Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Деталі згодом", — йдеться у повідомленні.

Варто відзначити, що суму, яка фігурує у повідомленні, озвучили ЗМІ.

Що відомо про Всеволода Князєва

Пленум обрав Князєва головою Верховного Суду 21 жовтня 2021 року. Тоді за його кандидатуру проголосували 98 суддів зі 168. Він взявся до обов'язків 1 грудня того ж року — замінив на посаді Валентину Данішевську. 

Всеволод Князєв

Фото: Facebook-сторінка Верховного Суду

Князєву 43 роки, він родом із Миколаєва. Закінчив Миколаївський гуманітарний інститут, а також Одеську юридичну академію.

Працював юрисконсультом, викладачем, адвокатом, а з 2013 року — суддею Миколаївського обласного адміністративного суду. З 2015 до 2017 рік був головою цього суду. З листопада 2017 — суддя Верховного Суду і секретар Великої палати ВС. Вільно володіє англійською мовою. 

Цікаво, що до вступу на посаду він запевняв учасників Пленуму: "За мною немає ніяких політичних сил і ніяких центрів впливу. І я вважаю, що це дуже добре".

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки викрила масштабну схему розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України. До оборудки причетні підсанкційний олігарх Дмитро Фірташ і топ-менеджмент підконтрольних йому компаній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.05.2023 23:06