Фото: Twitter Ердогана

Інавгурація Ердогана: скільки високопосадовців прибудуть до Туреччини

У суботу, 3 червня, в Туреччині інавгурація президента Реджепа Таїпа Ердогана. На церемонії очікують гостей із 78 країн.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

Зазначається, що 21 лідер держав та 13 прем'єр-міністрів будуть присутні на інавгурації Ердогана. Також Анкара очікує представників парламентів, міністрів та представників міжнародних організацій. Варто відзначити, що до турецької столиці прибуде генсек НАТО Єнс Столтенберг. На церемонії також буде присутній представник Російської Федерації — спікер Держдуми В’ячеслав Володін.  

Згідно з наявною інформацією, Ердоган прийматиме присягу у Великому національному зібранні Туреччини о 14 годині, а церемонії у президентському комплексі почнуться о 17 годині. Після цього запланована урочиста вечеря з високопосадовцями у палаці Чанкая.

Після вечері Ердоган оголосить склад нового уряду.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та президент РФ Володимир Путін можуть відвідати Туреччину. Це, імовірно, відбудеться після інавгурації турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана, яка запланована на 3-4 червня.

Також повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський у понеділок, 29 травня, провів телефонну розмову із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Гарант привітав Ердогана з перемогою на виборах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.06.2023 12:31