Фото: Рixabay

Індійський зонд показав зворотній бік Місяця: який вигляд має супутник Землі (фото)

Індійська організація космічних досліджень (ISRO) показала знімки зворотнього боку Місяця, які були зроблені зондом "Чандраян-3" під час випробування посадкової оптики.

Знімки, опубліковані у соціальній мережі X (Twitter), показують різні геологічні особливості, зокрема великі ударні кратери й місячне марево.

Камера виявлення та уникнення небезпек посадкового апарату допомагає знаходити безпечний майданчик для посадки. Початок посадки заплановано на ранок 23 серпня, і зонд націлений на південний полюс Місяця. Він може стати першим зондом, який здійснить м'яку посадку в цьому районі.

Відомо, що "Чандраян-3" вийшов на місячну орбіту 5 серпня після старту 14 липня. Спусковий апарат "Вікрам" та марсохід "Праґян" відокремилися від рушійного модуля місії 17 серпня. У разі успішної посадки "Вікрам" та "Праґян" проведуть майже повний місячний день, виконуючи наукові експерименти.

Зазначимо, що м'яка посадка на Місяць зробить Індію четвертою країною, якій вдалося це здійснити. Успіх цієї місії має велике значення для Індії, оскільки це дозволить їй експлуатувати ресурси Місяця та проводити додаткові наукові дослідження.

Нагадаємо, що Китай до 2030 року має намір здійснити пілотований політ на Місяць та висадити астронавтів на його поверхню. Наразі Національне космічне управління КНР реалізує четверту фазу програми дослідження Місяця, що передбачає запуски трьох місій під назвами "Чан’е-6", "Чан’е-7" і "Чан’е-8" та будівництво на супутнику Землі міжнародної Місячної дослідницької станції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 23.08.2023 04:11