Фото: соцмережі

Ірак несподівано заблокував Telegram: названо причину

Влада Іраку заблокувала додаток для обміну повідомленнями Telegram. Обмеження запроваджено з міркувань національної безпеки та з метою збереження цілісності особистих даних користувачів.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що додаток широко використовується в Іраку для обміну повідомленнями, а також як джерело новин і для обміну інформацією. Деякі канали містять велику кількість персональних даних, включаючи імена, адреси та родинні зв’язки іракців.

Що кажуть у міністерстві зв'язку Іраку

У заяві відомства сказано, що воно попросило додаток закрити "платформи, через які йде витік даних офіційних державних установ і особистих даних громадян, але компанія не відповіла і не реагувала на жоден із цих запитів".

"Міністерство зв'язку підтверджує свою повагу до прав громадян на свободу вираження поглядів і спілкування без шкоди для безпеки держави та її інституцій", — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, колишній очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважав головною проблемою у роботі месенджера Telegram відсутність комунікації із його представниками. Мінкульт мав намір зібрати експертну групу з питання роботи месенджера в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.08.2023 16:59