Фото: javanonline.ir

Іран причетний до постачання дронів у РФ: заява Офісу генпрокурора

Органи прокуратури та слідства мають докази про постачання Іраном дронів до Росії. Сумнівів, що до виробництва причетні іранці — немає.

Про це в ефірі телемарафону заявив керівник Департаменту війни Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

"У органів прокуратури, органів слідства немає жодних сумнівів, що посадові особи, юридичні особи і фізичні особи Ірану причетні до виробництва і постачання цих дронів до Російської Федерації з метою їх подальшого використання проти нашого народу", – сказав Бєлоусов.

Посадовець зазначив, що наразі прокуратура збирає всі можливі докази, щоб переконати суд у причетності Ірану до злочинів. Винуватість будуть доводити як у національних, так і міжнародних судах.

"Усі особи, які постачають комплектуючі, які збирають ці дороги, які постачають, які навчають росіян використовувати ці дрони, і ті особи, які безпосередньо запускають дрони по наших громадянах, по наших містах — усі вони мають бути ідентифіковані", — наголосив Бєлоусов.

Нагадаємо, нещодавно в американському Інституті вивчення війни спрогнозували, наскільки Росії вистачить іранських дронів. Аналітики вирахаували, що російські загарбники використають 1750 безпілотників, які замовили в Ірану, до травня 2023 року. Однак це станеться за умови, що застосовуватимуть їх з тою інтенсивністю, як у період з вересня по грудень 2022 року.

Війна, 21.01.2023 19:23