Італія допоможе Україні зброєю, а Молдова відмовила

18 КВІТНЯ 2022 18:43
Італія вважає за необхідне допомагати Україні зброєю у тих обставинах, в яких вона опинилася. Натомість Молдова вирішила не надавати Києву військову допомогу.

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив в інтерв’ю Corriere della Sera, що у парламенті рішення про підтримку України ухвалили майже одностайно, пише TrueUA.

"Ситуація дуже зрозуміла: є той, кого атакували, і є армія агресора. Як найкраще допомогти атакованим? Санкції необхідні, щоб послаблювати агресора, але у короткостроковій перспективі вони не можуть зупинити його армію. Для цього потрібно прямо допомагати українцям (зброєю, – ред.), і ми це робимо", – наголосив Драгі. 

Водночас прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що Кишинів не може надавати Києву військову допомогу.

"Молдова підтримує Україну та її громадян в інші способи: приймає біженців, надає гуманітарну допомогу, дотримується всіх міжнародних санкцій у галузі банківсько-фінансового сектору", – сказала Гаврилиця.

Вона не стала коментувати інформацію українських ЗМІ про те, що Молдова відмовилася надати Україні 6 винищувачів МіГ-29, що залишилися в країні з радянських часів.

"Зараз у Молдові залишається понад 90 тисяч біженців з України, ми надаємо їм усю необхідну допомогу. Щодо військової допомоги, то є країни, куди більш оснащені [військовою технікою] та розвинені, які мають економічну та енергетичну можливість, щоб надати таку допомогу", – заявила Гаврилиця.

Відомо, що напередодні низка українських ЗМІ повідомили, що Україна запросила у Молдови згоду на продаж або передавання винищувачів МіГ-29, але отримала відмову.

Нагадаємо, що Італія вже звернулася до Міжнародного кримінального суду для оцінки доказів звірств РФ в Україні.

Світ, 18.04.2022 18:43