Фото: Вікіпедія

Ізраїль вперше продав "Пращу Давида": яка країна отримала систему ПРО

Ізраїль продав Фінляндії систему протиракетної оборони "Праща Давида". Це перша угода про продаж за кордон цього комплексу.

Про це повідомляє прес-службу Міноборони Ізраїлю.

Зазначається, що угоду про продаж підписало Міністерство оборони Ізраїлю з представниками Фінляндії та компанією-виробником Rafael.

"Системи ПРО коштує 317 мільйонів євро. "Праща Давида" був розроблена компанією Rafael Advanced Defense Systems для перехоплення ракет і крилатих ракет середньої-великої дальності, випущених у діапазоні від 40 до 300 кілометрів", — йдеться в повідомленні.

Що таке "Праща Давида"

За інформацією Міноборони Ізраїлю "Праща Давида" забезпечує багаторівневу протиракетну оборону, до неї входить система "Залізний купол" малої дальності, а також "Стріла-2" та "Стріла-3" — великої дальності. ЦАХАЛ отримав на озброєння ЗРК "Праща Давида" понад сім років тому. До травня 2023 року вона використовувалася лише один раз — для збиття ракети, випущеної з Сирії.

Вдруге "Пращу Давида" застосували у травні 2023 року. Під час чергової ескалації з Сектором Газа система ПРО збила ракету, яка летіла на Єрусалим. Перехоплення однієї ракети за допомогою "Пращі Давида" коштує близько мільйона доларів.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат заявляв, що Україна отримала в тимчасове користування системи протиповітряної оборони від міжнародних партнерів. Це необхідно аби посилити захист українського неба у період холодів.

Також Юрій Ігнат інформував, що західні системи протиповітряної оборони, які партнери надають Україні, зосередяться на захисті енергетичного сектора в цілому, а також стратегічних об'єктів держави та об'єктів критичної інфраструктури, як це й робили минулої зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.11.2023 15:24