Фото: Риа Новости

Кадиров посилює свій вплив на Донбасі: у Кремлі зростає напруга

Гауляйтер Рамзан Кадиров все сильніше закріплюється як правитель окупованих територій Донбасу. Це створює напругу в Кремлі.

Про це пишуть у Центрі національного спротиву.

За даними ЗСУ, Кадиров заявив, що понад 300 мусульман планують пройти підготовку і відправитися в Україну.

"Фактично, їхня присутність у складі чеченських угруповань в Україні може свідчити про те, що кадиров має намір, щоб чеченські сили виконували основну функцію управління на окупованих територіях", — пояснюють у Центрі.

Серед тих, хто може приїхати в Україну — кадії. Це судді, які застосовують закони шаріату. Вони, на думку ЦНС, можуть як боротися з дезертирами, так й "легалізувати" мародерство, яке здійснюють чеченські бойовики.

Окрім цього, велика кількість «кадирівців» перебуває в тилу й має необмежену владу на Донбасі. Вони мародерять регіон — вивозять до Чечні техніку та коштовності.

У ЦНС пишуть, що в Донецьку майже завжди перебувають делегації з Чечні, які контролюють виконання гауляйтерами регіону своїх обов’язків перед Кадировим.

"Вплив кадировців, які при цьому не поспішають воювати на передовій та нести втрати, непокоїть вагнерівців та інших окупантів зі ЗС РФ. Адже виходить, що саме чеченці «збирають вершки» з наступального походу Путіна", — наголосили в Центрі.

Нагадаємо, днями в Генштабі ЗСУ повідомили, що російські загарбники посилюють режимні заходи на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Окрім цього, окупанти проводять незаконну мобілізацію на Луганщині.

Війна, 21.01.2023 21:58