Караджича засудили до довічного ув'язнення

20 БЕРЕЗНЯ 2019 21:29

Суд ООН в Гаазі засудив до довічного ув'язнення колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича. Судді відхилили всі апеляції, подані захистом, і заявили, що винесений раніше вердикт занадто м'який.

Три роки тому Міжнародний трибунал по колишній Югославії засудив Караджича до 40 років ув'язнення. Головний пункт звинувачення - геноцид в Сребрениці. Караджич наполягав на своїй невинності і назвав процес «політичним», повідомляє Euro News.

При цьому і сторона звинувачення висловлювала невдоволення результатом суду. Прокурори вимагали засудити серба до довічного ув'язнення.

Радовану Караджичу зараз 73 роки, майже 11 років він залишається у в'язниці в Гаазі. А до цього 13 років переховувався від міжнародного трибуналу. Його заарештували в 2008 році сербські спецслужби в передмісті Белграда.

Телетрансляція судового засідання йшла з півгодинною затримкою, щоб уникнути ситуації, подібної до тієї, коли в листопаді 2017-го хорватський генерал Слободан Праляк випив в прямому ефірі отруту одразу після оголошення вироку.

Світ, 20.03.2019 21:29