Каталонія: протести на тлі страйку

22 ЛЮТОГО 2019 14:01

У ніч на п'ятницю прихильники незалежності Каталонії перекрили ряд автомагістралей автономії. Учасники акцій протесту будували барикади і підпалювали автомобільні покришки. Кілька людей затримано. У Барселоні не обійшлося без сутичок маніфестантів з поліцією. Постраждали близько 60 осіб, в їх числі правоохоронці, повідомляє Euro News.

Протестні ходи почалися напередодні. Мітингувальники виступали проти судового процесу над регіональними політиками. Мітинги пройшли в рамках загального страйку. Слухання у Верховному суді Іспанії почалися минулого тижня. На лаві підсудних 12 фігурантів. Їх звинувачують в підбурюванні до заколоту і розтраті держкоштів. Прокуратура вимагає для обвинувачених до 25 років в'язниці.

Референдум про незалежність Каталонії, який Мадрид визнав незаконним, відбувся 1-го жовтня 2017 року. 27-го жовтня каталонський парламент прийняв декларацію про незалежність, після чого проти керівників автономії і були заведені кримінальні справи. Деякі політики, включаючи екс-главу Каталонії Карлеса Пучдемона, втекли з країни.

Світ, 22.02.2019 14:01