Фото: Національна поліція

Катували людей, вдаючи поліцейських: у Києві судитимуть зловмисників

Слідчі поліції Києва скерували до суду обвинувальний акт відносно зловмисників, які вчинили розбій, грабежі та катували людей,  вдаючи поліцейських. Їм загрожує до п'ятнадцяти років за ґратами.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва у Telegram-каналі.

Встановлено, що двоє раніше судимих організаторів 41-річний уродженець Луганщини та 30-річний киянин залучили до співпраці п’ятьох мешканців столиці, віком від 20 до 24 років. 

У Києві судитимуть псевдо-копів

Всі фото: Національна поліція

"Зловмисники підшукували наркозалежних громадян та під виглядом працівників поліції вимагали гроші за "не притягнення до кримінальної відповідальності", йдеться у повідомленні.

Крім того, зловмисники вчинили розбійний напад, грабували, незаконно позбавляли волі та здійснювали катування людей. За відмову платити гроші зловмисники погрожували насильством близьким родичам потерпілих.

У Києві судитимуть псевдо-копів

Зокрема правоохоронці наводять приклад, коли фігуранти, вдаючи із себе поліцейських, звинуватили 25-річного киянина у нібито торгівлі наркотиками та запропонували уникнути покарання, надавши їм десять тисяч доларів США. 

За відмову платити спільники пригрозили чоловіку фізичною розправою. Побоюючись за своє життя, киянин виконав вимоги псевдокопів. Однак зловмисники на цьому не спинились і вимагали сплатити ще 120 тисяч гривень додаткову компенсацію за їх "послуги". У такий спосіб вони збагатилися майже на півмільйона гривень.

Усім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення.

Нагадаємо, у Києві за службову недбалість судитимуть чотирьох посадовців, які відповідали за утримання та облаштування укриттів у Деснянському районі.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.03.2024 13:28