Фото: "Слово і діло"

Коли українці почнуть отримувати компенсації за пошкоджене житло: Шмигаль озвучив терміни

Виплати компенсацій за пошкоджене житло українців, імовірно, розпочнуться восени. Йдеться про тих людей, які відновили пошкоджені російськими окупантами домівки власним коштом.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 21 липня.

"Сьогодні ми ухвалимо зміни, які дозволять виплатити компенсацію людям, які вже зробили ремонти власним коштом. Ми дали обіцянку і виконуємо її. Міністерство інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації докладно проінформують про те, який вигляд матиме механізм такої компенсації. Розраховуємо, що він буде готовий восени й після цього почнуться відповідні виплати", — сказав Шмигаль.

Він додав, що ремонт та відновлення житла є одним із пріоритетів бюджетних видатків.

Нагадаємо, в Україні також існує послуга "єВідновлення", яка компенсуватиме українцям деякі витрати на зруйноване під час війни житло. Кошти на ремонт квартири, будинку чи, наприклад, кімнати в гуртожитку можна отримати через застосунок "Дія". Суму допомоги визначить комісія після підрахунку обсягів пошкоджень. Максимально на відновлення одного об’єкта — 200 тисяч гривень. Їх можна витрати на будівельні матеріали чи послуги підрядників.

Першочергово фінансову допомогу за програмою "єВідновлення" отримають учасники бойових дій, сім’ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані українці, багатодітні сім’ї, опікуни та патронатні вихователі дітей-сиріт й люди з інвалідністю І та ІІ груп. Однак програма не поширюється на тих людей, які вже зробили ремонт пошкоджених будинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.07.2023 18:46