Фото: НОК України

Компанії Бубки продовжують укладати контракти з окупантами — розслідування

Відкрите кримінальне провадження за підозрою у пособництві державі-агресору не заважає олімпійському чемпіону Сергію Бубці залишатися членом Національного олімпійського комітету. Щобільше — його компанії продовжують укладати нові контракти з росіянами.

Про це пише Bihus.Info.

Відомо, що наприкінці липня "Фірма Монблан" уклала угоду  на 73 тисячі рублів за пальне "казначейству" так званої "ДНР". І це не єдиний контракт, який компанії Бубки підписали з окупантами останнім часом.

Зокрема, журналісти дізнались про угоду з російською фірмою "Спортивный клуб Сергея Бубки", яка займається торгівлею. Видання стверджує, що це клон української компанії, яка була створена спортсменом і його братом ще в 90-их роках у Донецьку.

Крім того, у липні було укладено контракт із так званим "МВС ДНР" на 2 тисяч 250 рублів. Угода стосується постачання гумових кліше для печатки.

Журналісти вказують, що у російських реєстрах світиться російський податковий номер Бубки — станом на сьогодні він є активним. 

"Якщо вірити порядку формування таких кодів, то він був виданий у Криму, в Євпаторії", — зазначається у розслідуванні.

До того ж Бубка досі залишається членом Національного олімпійського комітету. Коли один з її членів Владислав Гераскевич порушив питання про тимчасове виключення Бубки з організації, решта членів почали виправдовувати олімпійського чемпіона, вказують журналісти. 

У відповідь на запит Bihus.Info у НОК зазначили, що не можуть виключити Бубку з організації, оскільки він є членом Міжнародного олімпійського комітету.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що родинна фірма Сергія Бубки продає пальне окупантам в Донецьку. Йдеться про російську фірму "Монблан" — старий родинний бізнес легендарного українського спортсмена, 35-разового рекордсмена світу зі стрибків з жердиною, колишнього голови Національного олімпійського комітету Сергія Бубки. Зараз компанія працює на тимчасово захоплених Російською Федерацією територіях і навіть у травні цього року уклала контракти з окупантами на постачання пального.

Українська компанія Сергія Бубки, його брата Василя та матері Валентини була створена у Донецьку і навіть після окупації частини Донбасу не була закрита. Її з основним видом діяльності — торгівля пальним. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2023 12:27