Контрабандисти перемістили через кордон телефонів iPhone на 80 мільйонів доларів

31 БЕРЕЗНЯ 2018 13:03

Митна служба Шеньчженя затримала 26 контрабандистів, які використовували дронів для доставки iPhone з Гонконгу. Вартість вилученої контрабанди оцінюється в 500 мільйонів юанів або близько $ 79.6 мільйона. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Reuters.

Як повідомили в митниці, відновлені iPhone перекидали в підвішених до безпілотнику мішечках, в кожному з яких містилося до десятка смартфонів.

Дрон (судячи з фотографій, модель серії DJI Phantom 4 з маскуванням) раз по раз долав 200-метрову протоку між Гонконгом і материковим Китаєм. Таким чином за ніч злочинці переправляли до 15 000 пристроїв.

У Китаї це перший випадок контрабанди через кордон із застосуванням дронів. Влада Шеньчженя збираються посилити прикордонний контроль і закупити нове обладнання, яке дозволить краще відстежувати незаконне перевезення вантажів за допомогою сучасних технологій.

У минулому році Китай ввів обов'язкову реєстрацію БПЛА вагою від 250 грамів. Піти на ці заходи довелося через зростаючу кількість вторгнень дронів на територію аеропортів.

Події, 31.03.2018 13:03