Коронавірус: інфекція виявлена в більш ніж 90 країнах

06 БЕРЕЗНЯ 2020 09:08

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я заявив, що на ранок п'ятниці в світі зареєстровано майже 100 тисяч випадків COVID-19.

За останні 24 години надійшли відомості про нові інфікованих коронавірусів ще в 33 нових країнах.

Тедрос Адханом Гебрейесус підкреслив, що «заклопотаність ВООЗ викликає той факт, що в ряді держав влади ніяк не перешкоджають поширенню інфекції. Ми також дуже стурбовані тим фактом, що рівень зусиль, перш за все політичних, які стосуються епідемії, абсолютно не відповідає тому рівню загрози, який висить над людством.

Ми переконані, що епідемії можна (і потрібно) поставити всі можливі заслони, але для того, щоб це реалізувати, потрібні координовані зусилля всіх, і суспільства, і влади всіх рівнів, від міського і регіонального до тих, що керують спільнотами націй».

У Франції за добу набагато збільшилася кількість випадків зараження - за 24 години було зареєстровано понад 130 нових пацієнтів з COVID-19, семеро хворих померли.

І хоча основними осередками інфекції залишаються як і раніше Бретань і департаменти Уаз і Валь д'Уаз, сьогодні практично у всіх регіонах країни є або інфіковані, або хворі.

Скасовано великі спортивні змагання, президент Макрон заявив, що епідемії уникнути не вдасться, повідомляє Euro News.

Влада США заборонили входити в бухту Сан-Франциско круїзному лайнеру, у не менше 35 його пасажирів виявлено симптоматика COVID-19.

Тести на коронавірус були доставлені на судно вертольотами берегової охорони.

У Китаї зараз налічується понад 80 тисяч хворих, за минулу добу зареєстровано понад 140 нових випадків зараження, померли від ускладнень, викликаних COVID-19, понад три тисячі осіб, майже 54 тисячі пацієнтів одужали.

Світ, 06.03.2020 09:08