Фото: Visit Berlin

Лікаря берлінської клініки "Шаріте" підозрюють у вбивстві пацієнтів

Кардіолога популярної німецької лікарні "Шаріте" (Charite) затримано за підозрою у вбивстві двох пацієнтів. Попередньо встановлено, що кардіолог вводив високі дози заспокійливого пацієнтам.

Про це повідомила генпрокуратура Берліна, передає Spiegel.

Зазначається, що перевищені дози седативних препаратів кардіолог вводив пацієнтам цілком свідомо. Тобто, це не була лікарська помилка.

"55-річного чоловіка, звільненого з Charite ще у серпні 2022 року, підозрюють у тому, що у двох випадках — у 2021 та 2022 роках  у відділенні інтенсивної терапії свідомо вводив такі високі дози седативного засобу тяжкохворим пацієнтам, що ті померли",  зазначає прокуратура.

Чоловіка вже затримали правоохоронці. Протягом дня суд має виписати ордер на його арешт.

Варто зауважити, що берлінська клініка "Шаріте" користується чималою популярністю серед українських та іноземних політиків. Свого часу там проходили лікування третій президент України Віктор Ющенко, голова політичної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, російський опозиціонер Олексій Навальний та колишній міський голова Харкова Геннадій Кернес.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в одному із приватних медичних закладів Вінницького району померла пацієнтка. У її вбивстві підозрюють працівника закладу. Судово-медична експертиза встановила, що причиною смерті 42-річної жінки стала механічна асфіксія — удушення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.05.2023 16:48