Фото: fightnews.info

Ломаченко вимагає реванш у Хейні: менеджер боксера заявив, що в українця "вкрали перемогу"

Український боксер Василь Ломаченко (17-3, 11 КО) вимагає у міжнародних організацій зобов'язати американця Девіна Хейні (30-0, 15 КО) провести реванш. Команда українця називає перемогу суперника "спірною". 

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter написав менеджер Ломаченка Егіс Клімас. 

Представники нашого співвітчизника оголосили, що готуються подати апеляцію на результат поєдинку, який відбувся 20 травня. Бій у легкій вазі на арені MGM Grand Garden Arena Хейні — Ломаченко пройшов усі 12 раундів та завершився одноголосним рішенням суддів 116-112, 115-113, 115-113 на користь американця. Суддівські записки, які були опубліковані після поєдинку, викликали суперечки серед експертів.

Менеджер Клімас надіслав до Міжнародної федерації боксу (IBF), Всесвітньої боксерської ради (WBC), Міжнародної боксерської асоціації (WBA) та Міжнародної боксерської організації (WBO) листи з вимогами залишити українця у своїх рейтингах на першому місці.

"Оскільки команда Ломаченка готує апеляцію на рішення у світлі вкрай спірного результату бою, прошу вас визнати Лому №1 рейтингу та визнати обов'язковим претендентом на титул у легкій вазі. Ломі відмовили у перемозі на рингу в суботу, і він заслуговує на можливість посісти перше місце в рейтингу та отримати ще один шанс реалізувати свою мрію якнайшвидше. Світ боксу вважає несправедливим рішення, яке позбавило Лому його законної перемоги", — зазначив Клімас.

Нагадаємо, український боксер Василь Ломаченко після бою за звання абсолютного чемпіона світу проти Девіна Хейні пообіцяв допомагати Україні та "своїй православній церкві". Водночас уродженець Білгород-Дністровського одягнув на себе жовто-блакитний прапор.

Варто відзначити, що Василь Ломаченко внесений до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Підстава для цього — пост боксера в Instagram з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату, у якому він звинувачує Україну, мовляв, країна почала війну проти Бога, проти церкви та проти українського народу.

Також раніше боксер публікував дві частини скандального інтерв'ю з Митрополитом Лукою, де той виправдовував війну Росії проти України. Відомо, що від початку повномасштабного вторгнення Ломаченко вступив у лави тероборони, але покинув службу заради бою проти Джеймена Ортіза.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.05.2023 17:25