Фото: fightnews.info

"Хочу допомагати своїй православній церкві": Ломаченко оскандалився після бою з Хейні

Український боксер Василь Ломаченко після бою за звання абсолютного чемпіона світу проти Девіна Хейні пообіцяв допомагати Україні та "своїй православній церкві". Водночас уродженець Білгород-Дністровського одягнув на себе жовто-блакитний прапор.

Одразу після оголошення результату Василь Ломаченко відмовився визнавати поразку, а також подякував усім прихильникам за підтримку. Боксер завершив свій спіч обіцянкою допомагати православній церкві.

"Я не хочу говорити про це. Усі бачили, що сталося сьогодні. Я думаю, що я можу залишатися у боксі. Я в гарній формі. Ще побачимося. Усе було згідно з правилами. Хейні — гарний боєць, але не рівня P4Р (рейтингу найкращих боксерів світу поза ваговими категоріями, — ред.). Зараз я хочу повернутися додому, допомагати Україні та своїй православній церкві", — заявив Ломаченко після бою, одягнувши на себе прапор України.

Варто відзначити, що американська промоутерська компанія Top Rank безплатно транслювала чемпіонський бій для українців.

Нагадаємо, абсолютний чемпіон світу Девін Хейні намагався спровокувати українського боксера Василя Ломаченка на процедурі зважування перед боєм у легкій вазі. Під час офіційного заходу в Лас-Вегасі американець сильно штовхнув українця.

Під час фінальної битви поглядів американський чемпіон щось говорив Василю Ломаченку, а потім штовхнув його. Одразу після своєї витівки Хейні покинув сцену.

Раніше колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко зробив заяву про війну в Україні. Боксер закликав молитися Богу, щоб зупинити бойові дії.

Варто відзначити, що Василь Ломаченко внесений до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Підстава для цього — пост боксера в Instagram з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату, у якому він звинувачує Україну, мовляв, країна почала війну проти Бога, проти церкви та проти українського народу.

Також раніше боксер публікував дві частини скандального інтерв'ю з Митрополитом Лукою, де той виправдовував війну Росії проти України. Відомо, що від початку повномасштабного вторгнення Ломаченко вступив у лави тероборони, але покинув службу заради бою проти Джеймена Ортіза.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.05.2023 13:52