Фото: fightnews.info

Хейні переміг Ломаченка в бою за титул абсолютного чемпіона світу

У ніч на неділю, 21 травня, в Лас-Вегасі відбувся поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі. Українець Василь Ломаченко програв американцю Девіну Хейні, який володіє усіма найпрестижнішими титулами дивізіону.

Український боксер програв Хейні одностайним рішенням суддів: 116:112, 115:113 та 115:113 на користь американця. Таким чином уродженець Білгорода-Дністровського втратив другий шанс за кар'єру стати абсолютним чемпіоном світу.

Варто відзначити, що американська промоутерська компанія Top Rank безплатно транслювала чемпіонський бій для українців.

Нагадаємо, абсолютний чемпіон світу Девін Хейні намагався спровокувати українського боксера Василя Ломаченка на процедурі зважування перед боєм у легкій вазі. Під час офіційного заходу в Лас-Вегасі американець сильно штовхнув українця.

Під час фінальної битви поглядів американський чемпіон щось говорив Василю Ломаченку, а потім штовхнув його. Одразу після своєї витівки Хейні покинув сцену.

Раніше колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко зробив заяву про війну в Україні. Боксер закликав молитися Богу, щоб зупинити бойові дії.

Варто відзначити, що Василь Ломаченко внесений до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Підстава для цього — пост боксера в Instagram з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату, у якому він звинувачує Україну, мовляв, країна почала війну проти Бога, проти церкви та проти українського народу.

Також раніше боксер публікував дві частини скандального інтерв'ю з Митрополитом Лукою, де той виправдовував війну Росії проти України. Відомо, що від початку повномасштабного вторгнення Ломаченко вступив у лави тероборони, але покинув службу заради бою проти Джеймена Ортіза.

Спорт, 21.05.2023 07:47