Фото: білоруські ЗМІ

Лукашенко вперше прокоментував заколот Пригожина в Росії

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував невдалий військовий заколот ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина у Росії. Білоруському диктатору було боляче спостерігати за подіями в РФ.

Про це Лукашенко сказав під час виступу. Він стверджує, що з'являється багато неправдивої інформації про роль Білорусі у вирішенні конфлікту.

"Не приховую, було боляче спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні Росії. Не тільки мені. Багато наших громадян сприйняли їх близько до серця. Тому що Батьківщина одна. Нашому поколінню випало випробування на міцність. Ми повинні бути сильнішими за загрози, що нависають над нашою землею. І погрози знову походять із Заходу", — заявив він.

Також Лукашенко наголосив, що під час подій в РФ віддав наказ привести армію в повну бойову готовність.

Нагадаємо, ввечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним. У прес-службі російського диктатора заявили, що власник ПВК "Вагнера" прийняв пропозицію самопроголошеного президента Білорусі про зупинення руху найманців на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги. Сам Пригожин підтвердив цю заяву та повідомив, що "вагнерівці" повертаються у польові табори. Пізніше у Кремлі заявили, що з Пригожина знімуть обвинувачення, а сам він поїде до Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2023 12:02