Фото: Белта

Лукашенко знайшов нового союзника: Іран обіцяє ділитися із Білоруссю своїм досвідом обходу санкцій

Іран готовий поділитися з Білоруссю своїм досвідом протистояння санкціям. Таку заяву зробив президент Ірану Ебрахім Раїсі за підсумками переговорів із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це повідомляє "Белта".

Відзначимо, Лукашенко та Раїсі провели переговори в Тегерані 12-13 березня. Президент Ірану не сумнівається, що цей візит білоруського лідера може стати відправною точкою розвитку двосторонніх відносин. 

"Незважаючи на ті погрози та санкції, які застосовують проти Ісламської Республіки Іран, ми за цей час змогли досягти високих результатів та трансформувати санкції у можливості. Ми готові ділитися нашим досвідом із дружньою країною Республікою Білорусь у цьому напрямку", — сказав Ебрахім Раїсі.

За його словами, Іран також зацікавлений розвивати відносини з Білоруссю на майданчиках міжнародних організацій, зокрема у Шанхайській організації співробітництва та ЄАЕС. 

Нагадаємо, у результаті переговорів 13 березня лідери країн підписали дорожню карту всебічного співробітництва на 2023-2026 роки. Вона передбачає співпрацю Білорусі та Ірану в політичній, економічній, консульській, науково-технічній сферах, а також у сфері освіти, культури, мистецтва, ЗМІ та туризму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.03.2023 15:46