На фото: Андрій Лунін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Лунін зіграє проти "Барселони" у ель-класико: у Тібо Куртуа м'язова травма

Українській воротар іспанського клубу "Реал" Мадрид зіграє в ель-класико проти "Барселони". Основний голкіпер "вершкових" бельгієць Тібо Куртуа отримав травму.

Про це на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter) повідомив відомий італійський інсайдер Фабріціо Романо. За його словами, 32-річний бельгієць пропустить найближчий матч мадридців у чемпіонаті Іспанії проти "Барселони".

Матч "Реал" Мадрид — "Барселона" відбудеться 26 жовтня на "Сантьяго Бернабеу". Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом.

Інформацію щодо травми бельгійця підтверджує й авторитетний німецький портал Transfermarkt. За його даними, футболіст отримав м'язову травму, а терміни його повернення наразі невідомі. Зазначимо, що у складі "вершкових" є лише два воротарі — Лунін та Куртуа. Тобто, травма бельгійця означає, що Лунін гарантовано зіграє проти "Барселони". 

Варто зауважити, що нещодавно Куртуа повернувся до складу мадридців. Наприкінці вересня бельгієць зазнав м'язових проблем після матчу з "Атлетіко" у восьмому турі Ла Ліги, через що пропустив два матчі.

Раніше, а саме у вересні, головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловив повну довіру українському голкіперу Андрію Луніну після того, як підтвердилась травма основного воротаря команди Тібо Куртуа. 

"Ти маєш знати, що ми зараз тобі повністю довіряємо", — сказав Карло Анчелотті Андрію Луніну.

Що відомо про кар'єру Андрія Луніна в "Реалі"

Андрій Лунін перейшов до "Реала" 2018 року з луганської "Зорі" за 8,5 мільйона євро. У двох наступних сезонах грав в оренді за іспанські "Леганес", "Вальядолід" і "Ов'єдо". До сезону-2023/2024 провів за клуб лише 17 матчів, у яких пропустив 19 голів і залишив свої ворота "сухими" лише чотири рази.

Загалом попереднього сезону Лунін провів 31 матч за "Реал" і пропустив 32 голи. У 12 поєдинках зіграв "на нуль". Лунін разом із "Реалом" двічі виграв Лігу чемпіонів — став першим дворазовим переможцем турніру серед українців. У фіналі Ліги чемпіонів сезону 23\24 проти дортмундської "Боруссії" не грав, адже до складу повернувся Тібо Куртуа.

У складі мадридців українець виграв дев'ять трофеїв, серед яких два чемпіонства Іспанії, дві перемоги у Суперкубку Іспанії та Європи. Також українець вигравав Кубок Іспанії та Клубний чемпіонат світу.

Нагадаємо, український воротар Андрій Лунін продовжив контракт із мадридським "Реалом" до 2030 року. Тепер його угода зі столичним клубом Іспанії чинна ще на п’ять років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 23.10.2024 15:32