Макрон: «Беналла не був моїм коханцем»

25 ЛИПНЯ 2018 16:13

Як повідомляє Euro News, майже через тиждень після того, як у Франції вибухнув скандал навколо колишнього співробітника президентської адміністрації Олександра Беналла, який побив маніфестантів на демонстрації 1 травня, Еммануель Макрон, нарешті, прокоментував звинувачення опозиції на свою адресу, що вказує на бездіяльність Єлисейського палацу. Виступаючи з промовою на зборах партії «Вперед, Республіка!», він взяв на себе відповідальність за ситуацію.  

Еммануель Макрон, президент Франції:   

«Єдина людина, відповідальна за те, що трапилося, - це я, тільки я один. Не можна бути лідером в хороші часи і ховатися, коли настають часи важкі. Якщо вони хочуть знати, хто несе за все відповідальність, ця людина перед вами. Якщо вони хочуть знайти його, нехай приходять. Але ця людина відповідає перед французьким народом і ні перед ким іншим!  

Олександр Беналла ніколи не мав доступу до ядерної коду, Олександр Беналла ніколи не займав 300 квадратних метрів на площі Альма, Олександр Беналла ніколи не заробляв 10 000 євро, і Олександр Беналла ніколи не був моїм коханцем. Олександр Беналла був носієм протягом одного дня, але ніколи не виконував ці функції тривалий час».  

У Франції широко обговорюється статус Беналла, який в останні місяці став чи не «тінню президента», і то, за які заслуги він користувався великою довірою Макрона.   

Це як і раніше залишається таємницею для французів. В даний час йде розслідування інциденту, що стався 1 травня. Прокуратура вже висунула звинувачення Беналлі.  

Сам Беналла, навколо якого розгорівся скандал, планує виступити в суді і ЗМІ, щоб представити своє бачення інциденту. Про це повідомив в середу один з його адвокатів.

 

Політика, 25.07.2018 16:13