Макрон: Потрібно створити центр для біженців та ввести санкції проти країн ЄС

24 ЧЕРВНЯ 2018 13:16

Франція і Іспанія запропонували створити в Європі «закриті центри прийому мігрантів». Про це французький президент Еммануель Макрон заявив, приймаючи прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса в Парижі в суботу, 23 червня, повідомляє France 24.

Макрон також підтримав введення фінансових санкцій відносно країн Євросоюзу, які відмовляються приймати біженців згідно з установленими квотами.

Також лідер Франції бачить необхідність у створенні особливої ​​служби, завданням якої буде відправка на батьківщину мігрантів, які отримали відмову в праві на переміщення.

Французький президент заявив, що «в разі, якщо біженці прибувають з гуманітарних мотивів, їх повинен прийняти найближчий порт».

Політик вважає, що «відразу ж в зонах прибуття варто створити закриті центри такого типу, про який говорить управління верховного комісара ООН у справах біженців, за допомогою існуючих ресурсів в Європі».

«Ми хочемо наголосити на тому, що нас об'єднує, що ми розуміємо, що відбувається. Ми хочемо донести європейської спільноти, що тільки будучи сильними, згуртованими ми зможемо впоратися з цим викликом світового масштабу», - додав прем'єр-міністр Іспанії.

Напередодні Угорщина прийняла ряд законів, згідно з якими відтепер за допомогу біженцям і нелегальним мігрантам можна отримати великі штрафи і навіть сісти в тюрму.

Згідно зі статистикою, за останні три роки з трохи більше двох тисяч чоловік, які отримали притулок, 90 відсотків вирушили в інші країни західної Європи.

Світ, 24.06.2018 13:16