Фото: SakhalinMedia

Маріупольський кат Мордвічев очолив Центральний військовий округ РФ

Новим командувачем Центрального військового округу Міноборони РФ призначено генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева. На посаді він змінив генерал-полковника Олександра Лапіна.

Про це повідомляють росЗМІ.

В російському Міноборони вже не вперше заміняють Лапіна на Мордвічева. При чому за досить короткий проміжок часу. Восени 2022 року Мордвічев замінив Лапіна на посаді командувача угрупування окупаційної армії "Центр" в Україні. Останнього, традиційно для РФ, зробили крайнім за відхід з Харківської області, але призначили керувати Центральним округом. На початку січня Лапін пішов на підвищення – ставши начальником Головного штабу Сухопутних військ РФ.

Командування округом тоді передали Мордвічеву. Інформацію про це офіційно повідомили тільки зараз.

Генерал-лейтенант Мордвічев відомий командуванням окупаційними військами під час навали на Маріуполь. За інформацією Служби безпеки України, саме він наказав захопити місто і штурмувати "Азовсталь". 

Відзначимо, наприкінці січня 2023 року в окрузі змінився командувач. Замість Сергія Кузовлєва, новим командувачем призначено генерал-лейтенанта Євгена Никифорова. Никифоров став вже четвертим командувачем округом від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, головну фінансистку Західного військового округу Міноборони РФ Марину Янкіну знайдено мертвою. Тіло жінки виявили під вікнами будинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2023 11:57