Фото: Міністерство охорони здоров'я

Уламок пройшов крізь мозок: дивовижна історія порятунку пораненої жінки в Умані

У ніч на 28 квітня російські загарбники вдарили ракетою по багатоповерхівці в Умані Черкаської області. 25-річна мешканка Умані Ірина мирно спала у квартирі з мамою, коли ворожа ціль влучила в їхній будинок. Жінки прокинулись від гучного звуку.

Як розповіла мама Ірини, вона одразу побігла в кімнату до доньки, аби піти на вулицю, але та сказала, що не відчуває праву ногу та руку. Тільки тоді мати жінки побачила, що подушка, на якій та спала, просякнута кровʼю. Історією порятунку дівчини поділилися у Міністерстві охорони здоров'я.

Лікарі кажуть, що Ірину було поранено сантиметровим уламком ракети — він пройшов крізь усю ліву півкулю мозку і зупинився у потиличній частині. Лікарі "швидкої" констатували вогнепальне поранення головного мозку. Жінку вирішили відправити до столичної лікарні №17, яка ще з часів Майдану спеціалізується на важких травмах голови. 

рентген мозку

Фото: Міністерство охорони здоров'я

"Сантиметровий уламок пройшов крізь усю ліву півкулю мозку і зупинився у потиличній частині голови дівчини. Лікарі кажуть, що до венозної судини залишалося менше пів сантиметра — тоді неминуча смерть. Нейрохірурги, які оперували дівчину, визнають, що те, що вона вижила, — справжнє диво, а про те, що була у свідомості й могла розмовляти, — годі й говорити. Уламок хірурги змогли знайти тільки під операційним рентгеном і видалили за допомогою спеціального магніту. Допоміг досвід оперування такого роду вогнепальних травм", — повідомили медики.

медики

Фото: Міністерство охорони здоров'я

У МОЗ наголошують, що зараз життю Ірини нічого не загрожує. Дівчина відновлюється, у свідомості та розмовляє, хоча права частина тіла її ще погано слухається, лікарі кажуть: потрібен час.

Нагадаємо, уночі 28 квітня росіяни здійснили масований ракетний удар по Україні. Одна з повітряних цілей влучила по житловій багатоповерхівці в Умані Черкаської області. Внаслідок атаки загинули 23 особи, з них шестеро дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2023 16:01