Медики стурбовані кількістю смертей через сидячий спосіб життя

27 БЕРЕЗНЯ 2019 12:55

Майже кожна десята смерть пов'язана з малоактивним способом життя. З такою заявою виступили дослідники з британського університету Белфаста, які перевірили взаємозв'язок між сидячим способом життя і станом здоров'я людей, повідомляє Journal of Epidemiology and Community Health.

Фахівцям вдалося встановити, що люди з низьким рівнем фізичної активності найчастіше страждають від ожиріння. А воно в свою чергу може викликати ряд інших недуг, таких як цукровий діабет або хвороби серця і судин.

Як відзначають вчені, найбільш проблемні ситуації спостерігаються в таких благополучних країнах, як Великобританія, де від нестачі активності страждає майже кожен третій місцевий житель. Крім того в країні від сидячого способу життя помирає близько 70 тисяч осіб.

Дослідники підкреслюють, що найбільш частою причиною передчасної смерті людей, що ведуть сидячий спосіб життя, є діабет другого типу.

Щоб уникнути таких проблем зі здоров'ям, фахівці рекомендують займатися спортом, відмовитися від шкідливої ​​їжі і встановити графік сну.

Суспільство, 27.03.2019 12:55