MEGOGO представив світовий бестселер у аудіо форматі

12 БЕРЕЗНЯ 2024 15:47

Медіасервіс MEGOGO отримав ексклюзивні права на українськомовну аудіоверсію культового науково-фантастичного роману "Дюна" Френка Герберта. Це перша ліцензійна озвучка "Дюни" українською мовою. 

MEGOGO підписали прямий контракт на 5 років з правонаступниками письменника Френка Герберта. Процес від початку переговорів до підписання угоди тривав близько року. Ліцензію на переклад придбали у видавництва КСД. Українською "Дюну" переклали Анатолій Пітик та Катерина Грицайчук. Обкладинкою аудіокнижки став постер із другої частини фільму, права на використання якого отримали у студій Legendary and Warner Bros. Ent. Аудіокнига ексклюзивно доступна у розділі "Аудіо" у мобільному застосунку MEGOGO.

Над проєктом працювала команда MEGOGO AUDIO. Аудіокнига дає можливість пригадати всю історію та дізнатися чим закінчиться епопея. Аудіопродукт складається з трьох частин, кожна з яких увійшла в основу сюжету екранізації режисера Дені Вільньова. 

"Нам вдалось запропонувати слухачам якісний аудіопродукт за безпрецедентною ціною 39 гривень для Android-пристроїв та $0,99 для iOS, що було важливим для MEGOGO з кількох причин. Насамперед ми маємо дати конкурентний за якістю та ціною продукт у насиченому піратськими версіями просторі. Також наша мета — спробувати розширити аудиторію слухачів аудіокнижок тією категорією, яка часто відмовляється від подібного типу контенту через високу ціну на противагу іншому", — зазначає Катерина Котвіцька, менеджерка MEGOGO AUDIO. 

Сюжет твору розгортається у галактиці, де політичні і релігійні інтриги переплітаються з боротьбою за контроль над планетою, на якій знаходиться цінний ресурс — прянощі. 

Аудіокнигу для MEGOGO AUDIO озвучив актор закадрового озвучення та дублювання Матвій Ніколаєв, відомий ролями в дубляжі фільмів "Флеш" (роль Генерала Зода), "Аватар: Шлях води" (роль Ґарвіна) та "Микита Кожум'яка" (роль троля Троль Тать). Тривалість аудіокниги — понад 27 годин. Над кастингом, звукозаписом та постпродакшном команда працювала 5 тижнів. 

"Робота зараз має свої нюанси і труднощі. Повітряні тривоги, можливі проблеми з електрикою, постійні тривожні новини тощо. Іноді буває складно абстрагуватися та зануритись у роботу. Але якщо книжка справді цікава — як "Дюна", то в якийсь момент тебе настільки затягує сюжет, що починаєш забувати про все, що поза сторінками. Тоді ти повністю віддаєшся роботі та занурюєшся у вигаданий світ героїв", — поділився Матвій Ніколаєв. 

Послухати твір можна в застосунку MEGOGO у розділі "Аудіо". 

Про MEGOGO

MEGOGO — міжнародний медіасервіс, заснований у 2011 році в Києві. Є лідером серед OTT-платформ в Україні, працює у країнах Східної Європи, Центральної Азії та Південного Кавказу, а також значна частина каталогу доступна в усьому світі.

Медіатека MEGOGO налічує десятки тисяч одиниць контенту: телеканали з інтерактивними функціями; фільми, серіали, мультфільми та ігри; освітній та блогерський контент; аудіокниги, подкасти та радіо. Також медіасервіс ексклюзивно транслює спортивні події: Лігу Чемпіонів, Лігу Європи та Лігу Конференцій УЄФА, топові національні футбольні чемпіонати, бокс від K2 і Top Rank та багато інших, організовуючи виробництво згідно з вимогами правовласників.

MEGOGO доступний на Smart TV, мобільних пристроях, ПК, ігрових приставках та медіаплеєрах. На сервісі можна переглянути відео у HDR та 4K якості, з аудіодоріжками різними мовами. Особливу увагу MEGOGO приділяє usability (зручності та логічності у користуванні) та персоніфікованій системі рекомендацій для користувачів. Також медіасервіс озвучує контент українською мовою на власній студії MEGOGO Voice, готує аудіодескрипцію та переклад жестовою мовою в рамках соціальної ініціативи "Дивись як чутно".

Про MEGOGO AUDIO

MEGOGO Audio — напрям медіасервісу MEGOGО, який компанія запустила у грудні 2019 році. Це найбільший в Україні сервіс з аудіокнонтентом, каталог якого налічує понад 1 000 аудіокниг та 30 000 випусків подкастів, частина яких власного виробництва, а також українські радіостанції. У 2020 році проєкт отримав нагороду Telecom Awards 2020 та став "Рішенням року в області медіа" й запустив майданчик для дистрибуції зовнішніх подкастів. У 2021 році команда проєкту розпочала виробництво аудіосеріалів, а також заснувала щорічну професійну аудіопремію "Слушно" для відзнаки найкращих українських подкастерів та розвитку подкаст-ринку.

MEGOGO Audio доступний для користувачів застосунку MEGOGO для смартфонів на базі iOS та Android, а також в автомобілях із аудіосистемою Apple CarPlay та Android Auto.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 12.03.2024 15:47