Мей критикує і закликає Джонсона вибачитись

08 СЕРПНЯ 2018 10:45

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей засудила екс-главу британського МЗС Бориса Джонсона за його висловлювання на адресу жінок, які носять закритий мусульманський одяг, повідомляє The Guardian. Вона зазначила, що «вкрай важливо, щоб кожен виявляв обережність у використовуваних термінах», і закликала Джонсона вибачитися.

Прем'єр-міністр Великобританії: «Абсолютно ясно, що вираз, який Борис Джонсон використовував при описі зовнішнього вигляду людей, - образливий. Я ніколи б не використовувала подібних виразів, тому що вважаю це неправильним».

У понеділок Джонсон, коментуючи повідомлення про заборону на носіння паранджі в Данії, заявив, що розраховує, що мусульманки, які прийшли на зустріч з ним в його депутатську приймальню, відкриватимуть обличчя. За словами політика, приховування обличчя під тканиною здається йому дивним і страшним, а жінки в паранджі схожі на «грабіжників банку» і виглядають як «поштові ящики».

Крім Мей, Джонсона за його висловлювання розкритикували і його колишні колеги в британському МЗС. У той час, як все більше європейських країн вводять заборону на носіння головних уборів, які закривають обличчя, жодна з основних політичних партій Великобританії не підтримує подібне обмеження.

Світ, 08.08.2018 10:45