Мей з трибуни ООН звинуватила Росію в порушенні міжнародних норм

27 ВЕРЕСНЯ 2018 10:19

Прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей звинуватила Росію в «безцеремонному» порушенні ряду міжнародних норм - зокрема, в захопленні суверенних територій, а крім цього і в застосуванні хімічної зброї на території Британії. Про це Мей заявила в середу, 26 вересня, виступаючи в Нью-Йорку на 73-й сесії Генасамблеї ООН, передає DW.

Вона звинуватила Росію в «безцеремонному» порушенні ряду міжнародних норм - зокрема, в захопленні суверенних територій, а крім цього і в застосуванні хімічної зброї на території Великої Британії.

Отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері, відповідальність за яке прем'єр поклала на російські спецслужби, вона назвала «огидним».

Як повідомлялося, 5 вересня у Британії прокурори повідомили, що вважають причетними до отруєння Скрипаля та його дочки Юлії двох громадян Росії, а саме – Алєксандра Пєтрова та Руслана Боширова. Так, слідство вважає, що підозрювані могли в'їхати на територію Британії не під справжніми іменами. Британська поліція показала маршрут підозрюваних росіян з камер спостереження, а Лондон видав європейський ордер на їх арешт.

Згодом прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що росіяни  Алєксандр Пєтров та Руслан Боширов, яких британські прокурори вважають причетними до отруєння Скріпалів , є офіцерами ГРУ РФ. За її словами,  близько 250 детективів дослідили 11 000 годин відеоматеріалів з камер спостереження, щоб виявити нападників.

Нагадаємо, 18 травня  колишнього шпигуна Скрипаля, якого отруїли у британському місті Солсбері, виписали з лікарні. 9 квітня виписали з лікарні його дочку Юлію Скрипаль.

5 березня у Великій Британії, у графстві Вілтшир, 66-річний громадянин Росії Скрипаль потрапив з важким отруєнням до лікарні. Разом з ним була його донька. Відомо, що він є колишнім російськими шпигуном, який був засуджений в Росії за шпигунство на користь Британії. Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що отруєння колишнього російського шпигуна містить всі ознаки причетності Росії.

Політика, 27.09.2018 10:19