Фото: ТСН

Голова МЗС Британії відклав візит до Пекіна через зникнення китайського колеги, — Bloomberg

Очільнику МЗС Великої Британії довелось відкласти свою робочу поїздку до Китаю. Джеймс Клеверлі скасував візит, який запланували ще місяць тому, через зникнення з публічного простору міністра закордонних справ Китаю Цинь Гана.

Про це повідомляє Bloomberg.

Видання стверджує, що міністр закордонних справ Китаю Цинь Ган вже місяць не з’являється в публічному просторі. Це стало однією із причин скасування візиту британського високопосадовця. Зараз Китай та Велика Британія розглядають інші дати візиту Клеверлі.

Відомо, що Цинь Ган зник із публічного простору 25 червня. Саме у той день він мав зустріч з офіційними особами з Росії, Шрі-Ланки та В'єтнаму. Після цього його на дипломатичних зустрічах не бачили, натомість його заміняв завідувач канцелярії комісії Центрального комітету Компартії Китаю у закордонних справах Ван І.

Нагадаємо, у червні до Китаю приїздив держсекретар США Ентоні Блінкен. Його візит мав на меті повернути напружені відносини між США і Китаєм у попереднє русло. 18 червня державний секретар США зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Цинь Ганом. Переговори тривали понад п'ять годин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.07.2023 11:50