Фото: Twitter Ентоні Блінкена

Перша зустріч Блінкена та представника Китаю: скільки тривали переговори

У неділю, 18 червня, державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Цинь Ганом. Переговори тривали понад п'ять годин.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що Блінкен вирушив до Пекіна з візитом, щоб повернути напружені відносини між США і Китаєм у попереднє русло. Представник США також торкнеться такої теми, як війна в Україні. Перша зустріч Блінкена Цинь Ганом завершилася через п'ять із половиною годин.

Варто відзначити, що офіційні представники обох урядів не покладали великих надій на цей візит, але Блінкен заприсягся порушити "нашу дуже реальну заклопотаність з цілої низки питань", включно із вторгненням Російської Федерації.

Цікаво, що Ентоні Блінкен — перший держсекретар, який відвідав КНР за останні п'ять років, і найвисокопоставленіший чиновник США, який здійснив таку поїздку з моменту вступу на посаду президента Джо Байдена.

Нагадаємо, президент США Джо Байден хоче зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Ця зустріч може відбутися у найближчі кілька місяців.

Відомо, що Україна готова прийняти Китай як посередника в мирних переговорах щодо завершення війни. Проте це можливо лише в тому випадку, якщо Пекін зможе змусити Росію вийти з усіх захоплених нею територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.06.2023 20:54