Фото: pixabay

Де у суботу очікуються дощі та грози: прогноз погоди на 12 серпня

У суботу, 12 серпня, погода в Україні буде хмарною та дощовою. У деяких областях можливі грози.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Вночі на Лівобережжі можливі короткочасні дощі та грози. Крім того, у Чернігівській, Сумській та Полтавській областях ймовірні значні дощі. В окремих районах можливий град та шквали. Вдень у північних областях короткочасний дощ, на решті території без опадів.

У південних, східних та більшості центральних областей вночі +15...20°C, вдень +23...28°C. На решті території вночі +11...16°C, вдень +19...24°C. У Карпатах вночі +5...10°C°, вдень +14...19°C. У Києві вночі +14...16°C, вдень +22...24°C.

Якою буде погода в Україні протягом серпня

Згідно зі свіжими прогностичними даними, серпень у нашій країні виявиться контрастним як відносно розподілу температури повітря, так і щодо кількості опадів. Так, синоптик Ігор Кібальчич вказує, що у першій декаді місяця з високою ймовірністю в Україні очікується період аномальної спеки, яка буде спричинена надходженням сухого та спекотного повітря із Середньої Азії та Близького Сходу. У період орієнтовно з 4 по 8 серпня у центральних, південних та східних областях денна температура може сягнути позначок +36…+41°C. У західних та північних областях у зв'язку з близькістю фронтальних розділів та більшої кількості хмар температурне тло буде помітно нижчим.

Середньомісячна температура в Україні очікується в межах +20…+26°C, що виявиться на 1,5-2°C вище за норму; у південних і східних областях місцями на 3-4°C вище середніх багаторічних показників. Опади протягом місяця розподілятимуться нерівномірно, однак у західних областях традиційно їх буде більше, місцями вище за норму на 50-80%. У той самий час, у південній половині країни й на крайньому сході є високі ризики розвитку посухи шляхом переважання більш сухих повітряних мас і високих температур. З цієї ж причини, у зазначених регіонах більшу частину часу зберігатиметься найвищий рівень пожежної небезпеки (п'ятий клас).

Нагадаємо, в останній місяць літа 2023 року сонячна активність буде не такою інтенсивною, як у липні, однак у різні дні все ж очікуються три магнітні бурі різної потужності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.08.2023 08:28