Фото: Скріншот з відео

"Засекречене місце, яке росіяни шукають всю війну": Комаров показав Центр бойового управління (відео)

Вперше широкому загалу показали Центр бойового управління Збройних сил України. Це місце, де ухвалюються стратегічні рішення дій та взаємодії на всіх фронтах.

Відповідний ролик опублікував на Facebook журналіст Дмитро Комаров.

"Ми перебуваємо в одному з найсекретніших місць у світі, те місце, яке ворог дуже шукає. У вас є виняткова можливість побачити Центр прийняття рішень. Це підземелля. Це засекречене місце, яке ворог шукає всю війну і, звичайно, хоче його знищити", говорить у відео Комаров.

На відео під час проведення робочої наради присутній один із найдосвідченіших генералів, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, який планував Київську битву, Харківську та Лиманську операції.

Нагадаємо, 4 лютого 2023 року Збройні сили України перейшли на систему управління військами Delta. Це єдина автоматизована система, яка дозволяє бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, угруповання. Також доступна функція обміну даними з союзниками. Deltа розміщується в "хмарі" поза межами України. Це дозволить захистити систему від ракетних та кібератак ворога.

Війна, 15.02.2023 13:18