Фото: vechirniy.kyiv.ua

Міськрада Дніпра позбавила Брежнєва звання почесного громадянина міста

Міська рада міста Дніпра позбавила звання почесного громадянина колишнього генерального секретаря Центрального Комітету Комуністичної партії Радянського Союзу Леоніда Брежнєва.

Про це повідомив мер міста Борис Філатов.

Міський голова зауважив, що декомунізацію Дніпра місцева влада доведе до кінця.

"Леоніда Брежнєва позбавлено звання почесного громадянина Дніпра. Бо декомунізацію міста ми теж доведемо до кінця. Хто б що не казав",  йдеться в повідомленні.

Що відомо про Леоніда Брежнєва

Леонід Брежнєв народився у 1907 році в селі Кам’янському на Дніпропетровщині (тоді — Катеринославська губернія Російської імперії), а після закінчення Другої світової війни кілька років був першим секретарем Дніпропетровського обласного і міського комітетів КП(б)У.

У 1979 році Брежнєву надали звання "Почесний громадянин міста Дніпропетровська", а 2017-го це звання припинило існувати — його замінили на звання "Почесного громадянина міста Дніпра". Попереднє звання визнали таким, що втратило чинність. Крім того, з 1982 року Брежнєв був також почесним громадянином Києва, однак 25 травня 2023 року Київська міськрада позбавила його цього звання.

Нагадаємо, 16 грудня у Дарницькому районі Києва демонтували пам'ятник екіпажу радянського бронепоїзда "Таращанець". Монумент був розташований у сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською. Його демонтували за допомогою підйомного крана та вантажівкою вивезли зі скверу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.12.2023 18:45