Фото: соцмережі

Місто стало схоже на смітник: мер Нової Каховки розповів про наслідки окупації

Тимчасово захоплена російськими загарбниками Нова Каховка, що на Херсонщині, зазнала суттєвих змін за час окупації. Місто постійно обстрілюється терористами РФ.

Про це в коментарі "Радіо Свобода" повідомив мер Нової Каховки Володимир Коваленко. Він наголосив, що на території цієї громади, яка постійно обстрілюється ворогом, фактично не залишилося російського офіцерського складу.

"У самому місті постійно гримить, постійно обстріли. У зв’язку з цим абсолютна більшість мешканців намагається не перебувати на вулицях, тільки в разі великої необхідності. Щодо дій окупантів, то згідно з тією інформацією, яка в мене є, а вона є майже кожного дня, практично на лінії фронту залишилися рядовий і сержантський склад. Офіцери відійшли в тил", — сказав він.

Чиновник також повідомив, що до певних вулиць у жителів Нової Каховки взагалі доступ перекритий, у порушників цієї заборони загарбники стріляють без попередження.

"Це паркова територія, там все заміновано, там все в залізобетонних конструкціях, все заросло бур’янами. Місто перетворили в смітник. І повиставляли з других поверхів та на покрівлях житлових будинків міномети чи кулемети", — резюмував Коваленко.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомляв, що Збройні сили України, ймовірно, перерізали дорогу Олешки — Нова Каховка у Херсонській області. Через це у російських окупантів можуть бути серйозні логістичні проблеми.

За словами секретаря Ради національної безпеки й оборони Олексія Данілова, Збройні сили України досягли значних успіхів зі знищення ворога на території тимчасово окупованого Криму. Йдеться як про удари Сил оборони по живій силі росіян, так і про знищення суден Чорноморського флоту РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 13:59