Між США і Британією розгорівся скандал з образами

10 ЛИПНЯ 2019 11:04

Між Британією і США розгорівся скандал на тлі взаємних образ. Так президент Дональд Трамп невтішно відгукнувся про прем'єр-міністра Терезу Мей, а міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант йому відповів.

Посол Британії Кім Даррок назвав Трампа «невмілим» і «некомпетентним». Після цього Трамп в Twitter розкритикував Мей за її стратегію по Brexit, заявивши, що вона створила «безлад». Про це повідомляє «Європейська правда».

Трамп також заявив, що Білий дім більше не буде працювати з Дарроком. У свою чергу Хант написав, що коментарі Трампа «є зневажливими і помилковими щодо нашого прем'єр-міністра і моєї країни».

Хант заявив, що американські дипломати дають свої приватні думки держсекретареві Майку Помпео, як і британські дипломати зробили те ж саме своїм начальникам в Лондоні.

«Ви говорили, що британсько-американський альянс є найбільшим в історії, і я згоден. Але союзники повинні ставитися один до одного з повагою, як і Тереза Мей завжди робила це по відношенню до вас», – зазначив Хант.

«Посли призначаються урядом Великобританії, і якщо я стану прем'єром, наш посол залишиться», – додав він.

Світ, 10.07.2019 11:04