Фото: Pixabay

Морози і ожеледиця: синоптики попередили про нестабільну погоду у понеділок та вівторок

В перші два дні нового тижня, 22-23 січня, в Україні очікується нестабільна погода, зі снігом та морозами. Синоптики також попереджають про небезпечні метеорологічні явища.

Про це повідомляє Укргідрометцентр. 

У понеділок на дорогах України, окрім південної частини, очікується ожеледиця. Оголошено I рівень небезпечності.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць", попереджають фахівці.

Загалом в Україні сьогодні очікується мінлива хмарність без опадів. Вдень прогнозується від -1 до -3°C, а в південних та західних областях від 0° до +3°C. Вітер на сході та південному заході матиме північно-східний напрямок зі швидкістю 5-10 м/с, в інших частинах країни південний від 7-12 м/с.

У Києві 22 січня опадів не передбачається. На дорогах утримається ожеледиця. Температура вдень становитиме -1…-3°C. Вітер матиме південний напрямок і швидкість 7-12 м/с.

У вівторок, 23 січня, в Україні буде хмарно з проясненнями. В західних та північних областях очікується мокрий сніг та сніг, на сході та півдні переважно без опадів. Температура повітря вночі подекуди на сході країни становитиме -7…-9°C, в решті областей  в середньому -1…-3°C. Вдень в середньому стовпчики термометрів показуватимуть від 0 до +2°C, трохи тепліше буде на півдні +3…+5°C. Вітер переважно південно-західний,  5-10 м/с.

Нагадаємо, раніше метеоролог Ігорь Кібальчич прогнозував, що третя декада січня очікується теплою та з великою кількістю опадів завдяки розвитку активної циклонічної діяльності у північно-західній Європі. Температура повітря в Україні буде досить високою, а опади спостерігатимуться переважно у вигляді дощу, часом з мокрим снігом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 22.01.2024 10:59