Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Множинне громадянство в Україні: Зеленський вносить до Верховної Ради законопроект

У понеділок, 22 січня, президент України Володимир Зеленський внесе у Верховну Раду законопроект про множинне громадянство. Це дасть змогу мати українське громадянство всім етнічним українцям і їхнім нащадкам із різних країн світу, крім громадян Росії.

Про це Володимир Зеленський заявив під час привітання з Днем Соборності, пише РБК-Україна з посиланням на сайт президента.

"Сьогодні я вношу у Верховну раду України ключовий законопроект, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства", — зазначив він.

За його словами, це дасть змогу мати українське громадянство всім етнічним українцям і їхнім нащадкам із різних країн світу, крім громадян Росії.

"Всі, хто в періоди різних хвиль еміграції вимушено залишив рідну землю, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки. Всі, хто допомагає нам, попри сотні та тисячі кілометрів від рідної землі. Іноземні добровольці, які стали на захист України, всі, хто воює за свободу України, як за рідну Батьківщину. Й Україна стане для них такою", — додав президент.

Нагадаємо, в жовтні міністр закордонних справ Дмитра Кулеби під час звернення до Світового конгресу українців заявив про необхідність запровадження множинного громадянства в Україні. Але тоді він наголосив, що мають бути винятки, вони стосуються заборони на будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 09:59