Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня 2023 року. Фото: Офіс президента України

Зеленський зробив заяву щодо введення множинного громадянства

Президент Володимир Зеленський прокоментував необхідність запровадження множинного громадянства. За його словами, введення такої можливості піде на користь Україні, адже дасть українцям по усьому світу підтримувати свою Батьківщину.

Відповідну заяву він зробив під час прес-конференції за підсумками року 19 грудня.

"Напевно, треба думати про множинне громадянство. Відповідний закон є. В найближчому майбутньому ми будемо в Євросоюзі. Тому я не бачу поганого в таких пропозиціях сьогодення. Про множинне громадянство я говорив ще до початку повномасштабної війни. І це було в нашій програмі. Я дійсно вважаю, що це нормально. І я вважаю, що українців справді є 60 мільйонів у світі, і не всім обов'язково жити в Україні, у них є історія, є свої сім'ї, хтось народився, скажімо, в Канаді, США. Але дати їм можливість підтримувати Україну, відчувати, що вони українці, допомагати, відкривати бізнес і тут сплачувати податки тощо — все це точно йде в плюс Україні", — сказав Зеленський.

Він зазначив, що над цим необхідно думати, "не потрібно перегріти це питання, але і зарано — не можна, є тонкі питання в множинному громадянстві".

"Я б хотів, щоб нас люди за кордоном, особливо жінки та діти, чули, щоб вони, коли працевлаштовуються, знаходять там нове життя, щоб вони все ж таки не поспішали відмовлятися від громадянства нашої держави. Це важливо. Таких людей нам не можна втрачати. І множинне громадянство, напевно, частково вирішує це питання", — пояснив Зеленський.

Нагадаємо, раніше за введення множинного громадянства виступив й міністр закордонних справ України Дмитро КулебаВодночас він заявив, що все ж мають бути винятки, які стосуються заборони на будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.12.2023 02:33