Мозок - визначальний фактор в наборі ваги, говорить дослідження

21 ЧЕРВНЯ 2019 21:53

У дитинстві майже половина енергії тіла використовується мозком. І цей факт безпосередньо пов'язаний з вагою людини, пише Xinhua.

Північно-Західний університет і Медична школа Університету Нью-Йорка вважають: варіації в енергетичній потреби мозку (час, інтенсивність, тривалість використання енергії) впливають на моделі витрати енергії і набору ваги.

На цю ідею вчених наштовхнула дослідження 2014 року, яке показало, що сплеск в споживанні енергії мозком доводиться на п'ятирічний вік. Також було встановлено: дитячий вік, в якому потрібно зростання витрат енергії мозком, співвідноситься з віком, коли відбувається зменшення показників набору ваги.

При цьому, коли в більш дорослому віці потреба мозку в енергії знижується, відбувається збільшення швидкості набору ваги.

Все це дозволило зробити висновок: діти людей розвиваються набагато повільніше, ніж нащадки інших ссавців, лише з тієї причини, що їх мозку потрібно більше енергії для розвитку.

На думку фахівців, збільшення витрати енергії мозком може бути позитивним фактором, з точки зору, раннього розвитку дитини і контролю його ваги.

Суспільство, 21.06.2019 21:53