Фото: соцмережі

На Буковині перевірили релокований будинок-інтернат, де побили дитину: з'явилися нові подробиці

Кілька днів тому у мережі з'явилося повідомлення про те, що в комунальному закладі "Харківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей "Гармонія", який був евакуйований до Чернівецької області й розташований у селі Банилів-Підгірний, працівники неналежно виконують свої обов’язки щодо охорони життя і здоров’я неповнолітніх. Офіс омбудсмена перевірив будинок-інтернат після публікації про побиття дитини. Вихователю повідомили про догану.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. 

"Мій представник у Чернівецькій області Ірина Ісопенко здійснила невідкладний виїзд до закладу, з метою реагування на порушення прав дитини на захист від насильства та жорстокого поводження. Висвітлений у ЗМІ факт побиття дитини вихователем — не підтвердився", — зазначив Лубінець.

Під час спілкування з директором встановлено, що 17-річна вихованка закладу нанесла тілесні ушкодження іншій дев'ятирічній дитині. Також керівником комунального закладу та іншими працівниками не були вжиті своєчасно заходи реагування.

"Побиття дитини вихователем чи іншою дитиною — неприпустиме! Потрібно негайно реагувати на такі факти. Вихователя притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани. Також наразі готується звіт за результатами цільового моніторингу", — проінформував уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Фото: Telegram уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця

Фото: Telegram-канал уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця

Нагадаємо, раніше у Львівській області суд визнав винною 52-річну вчительку у булінгу. Вона побилася з учнем в приміщенні школи.

За даними слідства, 52-річна вчителька англійської мови Миколаївського школи №2 систематично вчиняла булінг та застосовувала насилля щодо учнів 7-а класу. Зокрема, у шкільному коридорі вона "навалилась на учня та, застосовуючи силу, відбирала у нього м’яч".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.01.2024 10:23