Фото: Pixabay

На Херсонщині в руках у дитини вибухнула гільза

У Херсонській області у селі Новорайськ внаслідок вибуху травмувалась дитина. В руках у 10-річного хлопчика вибухнула гільза. 

Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної військової адміністрації.

Дитині надали всю необхідну медичну допомогу. Натепер життю хлопчика нічого не загрожує. Медики характеризують стан здоров'я дитини, як задовільний. 

"10-річний хлопець бавився гільзою, коли та вибухнула у нього в руках. Він отримав уламкові поранення пальців та кисті", — йдеться в повідомленні.

Як інформує прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на сьогодні понад чверть територій України забруднена мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. На деокупованих територіях спостерігається найгірша ситуація. За два роки на території нашої країни сапери виявили та знищили понад 780 тисяч вибухонебезпечних предметів. 

Раніше перший віце-прем'єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко повідомляла, що уряд цього року планує представити систему розмінування, яка буде оснащена штучним інтелектом. Це має відбутися вже до середини літа. За словами посадовиці, якщо цей досвід із використання систем розмінування зі штучним інтелектом буде вдалим, то наша держава зможе поширювати його на глобальному рівні, щоб сприяти діяльності інших країн у сфері мінної безпеки. 

Нагадаємо, раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що в Україні потенційно небезпечними є приблизно 176 тисяч квадратних кілометрів території. Тому нашу країну можна назвати найбільш замінованою державою світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 01:45