На конференції ООН оголошено про нову ініціативу зі страхування на випадок стихійних лих

15 ЛИСТОПАДА 2017 12:29

У Бонні триває 23-та Конференція ООН зі зміни клімату. Сьогодні її учасники закликали заохочувати практику страхування на випадок стихійних лих. У зв'язку з цим на конференції було оголошено про міжнародної ініціативи, спрямованої на надання до 2020 року страховки для сотень мільйонів жителів бідних країн, схильних до природних лих.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Страхування на випадок природних катастроф стало поширеною практикою в багатьох розвинених країнах. Однак жителям найменш розвинених острівних держав така страховка часто не по кишені.  

За даними ООН, у 2017 році стихійні лиха завдали матеріальної шкоди в розмірі 200 мільярдів доларів США.  

Нинішній сезон ураганів, посухи і повеней знову нагадав, що ніхто в світі не може уникнути стихійних лих, однак у людей існує можливість застрахувати своє майно.  

На конференції в Бонні було оголошено про намір до 2020 року забезпечити страховкою на випадок стихійних лих 400 мільйонів чоловік, що проживають в острівних державах і в бідних країнах, найбільш схильних до природних катастроф.  

Влада Німеччини вже відгукнулася на цю ініціативу і заявила про готовність виділити на її фінансування 125 мільйонів доларів США.  

Великобританія повідомила, що до липня 2017 роки виділить на ці цілі 300 мільйонів фунтів.  

23-тя Конференція ООН зі зміни клімату відкрилася 6 листопада і триватиме до 17 листопада. На 15-16 листопада заплановано засідання на рівні глав держав і урядів, а також міністрів.   

У ці дні на конференції в Бонні виступить Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

 

Світ, 15.11.2017 12:29