Фото: МВС

На Одещині затримали браконьєрів, які вбили 125-кілограмову червонокнижну білугу (фото, відео)

У понеділок, 17 липня, неподалік від міста Вилкове на Одещині, на річці Дунай, прикордонники затримали двох чоловіків. У човні вони везли білугу, яка занесена до Червоної книги.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ. Білугу врятувати не вдалося.

За словами слідчих, бездушні браконьєри вбили червонокнижну білугу вагою 125 кілограмів. Рибина мала близько 14 кілограмів чорної ікри.

"Правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України", — йдеться у повідомленні.

В межах провадження призначено судово-екологічну експертизу, за якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди.

"Санкція статті передбачає покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років", — додають у МВС.

Зокрема, після отримання висновку експерта та проведення необхідних слідчих дій правоохоронці розв’язуватимуть питання оголошення підозри фігурантам.

Нагадаємо, раніше у Чернігівському районі Чернігівської області та річці Дніпро вище села Теремці в Вишгородського районі Київщини зафіксували факт загибелі риби. Працівники рибоохоронного патруля обстежували Київське водосховище. Вони виявили трупи різних видів риби з ознаками розкладання. Вони концентрувалися здебільшого поблизу ділянок плеса, зарослих водяним горіхом та у заростях вищої водяної рослинності у прибережній зоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.07.2023 16:34