Фото: Офіс генпрокурора

На Полтавщині погорів на хабарі начальник військкомату: вимагав 70 тис. грн за зняття з обліку автівки

Правоохоронці викрили на хабарі посадовця із Полтавської області. Ним виявився начальник Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це інформують у прес-службі Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, полковник вимагав та одержав неправомірну вигоду за зняття з військового обліку транспортного засобу одного із товариств, яке здійснює господарську діяльність у Полтавській області", — йдеться у повідомленні.

Такий інцидент підтвердили також у Службі безпеки України. Кажуть, що посадовця затримали "на гарячому". 

"Задокументовано, що військком вимагав 70 тис. грн з власника місцевого підприємства, яке займається імпортом авто на територію України. Хабар призначався за надання довідок про зняття комерційних транспортних засобів з військового обліку. Цей документ необхідний, щоб переоформити автомобілі у сервісних центрах МВС в умовах воєнного стану", — повідомляють в СБУ.

За гроші військком обіцяв не створювати штучних перешкод у процесі зняття з обліку пʼяти автівок. Такі вимоги посадовець ТЦК ставив підприємцям регулярно.

Поліцейські затримали посадовця військкомату. Зараз вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру, а також про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань затримали колишнього керівника Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Військком організував схему збагачення для свого оточення та допомагав ховатися від суду кримінальним елементам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.08.2023 15:31